Wanhanajan koulupäivä



Viime viikolla juhlittiin Kalevalan päivää. Perinteisesti 2.-luokat ovat samoihin aikoihin viettäneet Wanhanajan koulupäivää ja niin tehtiin tänäkin keväänä. 

Wanhanajan koulupäivän ajatuksena on tutustuttaa lapset isovanhempiensa aikaiseen koulunkäyntiin. Lapset olivat myös haastatelleet isovanhempiaan ja luokissa olikin hauska lukea, mitä kaikkea isovanhemmat omasta kouluajastaan kertoivat!

Osana Wanhanajan koulupäivää koottiin myös vanhojen tavaroiden näyttely. Oppilaat ja opettajat olivat tuoneet monenlaisia vanhoja esineitä tutkittavaksi. 




Päivän aikana oppitunneilla oli mm. käsialakirjoitusta, laskentoa ja piirustusta. Myös kotona mukaan pakatut voileipäeväät tuli päivän aikana syötyä.



 Wanhanajan koulupäivänä oppilailla oli käytössä ajan henkeen sopivat etunimet ja esimerkiksi opettajalle vastatessa piti tietenkin nousta seisomaan. Oli ihana huomata, miten oppilaiden kotona oli panostettu vaatetukseen ja kampauksiinkin, jotta oppilaat pystyivät vielä paremmin eläytymään tähän erilaiseen koulupäivään. Toivottavasti kaikilla oli hauska ja elämyksellinen koulupäivä!






Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valinnaisryhmä haastattelee

Rehtorit haastattelussa

Lukuvuoden aloitus